Skip to content

A csapatjáték 17 vitathatatlan törvénye

  John C. Maxwell

  Felépíteni és fenntartani egy sikeresen működő csapatot egyáltalán nem egyszerű feladat. Még azoknak is komoly fejtörést okoz, akik már sikeresen vezették a csapatukat a legmagasabb csúcsok felé. Megismételni a sikert nagy kihívás. Mi volt a korábbi sikerek kulcsa? Talán a csapattagok elhivatottsága a munka iránt? Vagy a „kémia” működött a tagok között?

  Léteznek-e, és ha igen, melyek azok az eszközök, amelyek arra használhatók, hogy felépítsük vagy szükség esetén újraépítsük a csapatunkat?

  A csapatjáték 17 vitathatatlan törvénye című könyvben a New York Times bestsellerszerző, világhírű vezetési szakértő, John C. Maxwell leírja azokat az alapvető csapatformáló tényezőket, melyek elengedhetetlenek egy sikeres csapat kialakításához, legyen szó üzletről, családról, vagy bármilyen szervezetről.

  Néhány törvény ebből a gyakorlatias, az alapokig visszanyúló könyvből:

  • A Flow Törvénye – Egy ötvenéves férfi még úszni sem tudott, mégis képessé vált arra, hogy teljesítse a világ egyik legnehezebb triatlonversenyét.
  • A Teljes Kép Törvénye – Nem is olyan régen az Amerikai Egyesült Államok egyik elnöke nem volt rest buszra szállni, az éjszakákat egy pincében tölteni és napi szinten keményen, a két kezével dolgozni.
  • Az Eredményjelző Törvénye – Miközben számos internetes vállalkozás tönkrement, az egyikük e törvényt alkalmazva folyamatosan nőtt, és egyre több pénzt termelt.
  • Az Árcédula Törvénye – Egy forrásokkal és tehetséges emberekkel rendelkező vállalat tulajdonosai figyelmen kívül hagyták ezt a törvényt, így 128 év működés után a cég bezárta kapuit.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük